در حال بارگذاری ...
مهدی دهقانی:

می‌خواستم مسائلی را که کمتر مورد توجه قرار می‌گیرند به چالش بکشم

تازه‌ترین اثر نمایشی مهدی دهقانی به چهاردهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد راه پیدا کرده است؛ نمایش «هرکسی از ظن خود شد یار من» نوشته اوست و محمد رنجبریان آن را کارگردانی کرده است.

به گزارش تئاتر بوشهر؛ مهدی دهقانی از جمله فعالان عرصه شعر و نمایشنامه، متولد 1373 استان بوشهر است. به بهانه راهیابی نمایشنامه «هرکسی از ظن خود شد یار من»به چهاردهمین جشنواره سراسری تئاتر بچه‌های مسجد با او به گفتگو نشسته‌ایم:

«هرکسی از ظن خود شد یار من» چندمین نمایشنامه شماست؟

من چندین نمایشنامه در ژانرهای مختلف نگارش کرده‌ام از جمله همین نمایشنامه که موضوع آن انتقادی اجتماعی است و به نوعی متصل می‌شود به سبک آوانگارد که سعی بر آن داشتم کمی مسائلی که توجه چندانی به آن نمی‌شود را به چالش بکشم. نمایشنامه‌های دیگری هم نگارش کرده‌ام از جمله نمایشنامه «دیوانه شب‌زده» که در ژانر صحنه برهنه یا (open stage) است و به‌زودی توسط یکی از هنرمندان خوب کشور و گروهشان به اجرا در می‌آید. چندین نمایشنامه دیگر هم نگارش کرده‌ام به نام‌‎های «کی لحظه دیدار می‌رسد» «ستون پنجم» «عشق دانشجویی» و غیره که امیدوارم مثل نمایشنامه «هرکسی از ظن خود شد یار من» دیده شود.

 

ایده نگارش این نمایش چطور در ذهنتان شکل گرفت؟

از مدت ها پیش در فکر این موضوع بودم که می‌بایست به‌شکلی بعضی از مشکلات و معضلاتی که در هیات‌های مذهبی گاها شکل می‌گیرد بیان شود تا این‌که کارگردان نمایشنامه در خصوص این موضوع با بنده صحبت کردند. درواقع ایده پردازی داستان توسط کارگردان این نمایش عنوان شد و طی چند جلسه و تفکر درباره مسائل ریز و درشت این نمایش به نگارش در آمد.

 

نمایش راوی چه موضوعیست؟

نمایش «هرکسی از ظن خود شد یار من» حکایت‌گر تفاوت نسل‌ها و تفاوت تفکر‌های درباره‌ی موضوعات مذهبی و استفاده از اماکن مذهبی برای جشن‌ها است که در این نمایش به یکی از این موضوعات یعنی استفاده از مسجد به‌عنوان مکانی برای برقراری جشن عروسی اشاره شده است و چالش‌هایی که بر سر‌انجام این مراسم بین اعضای هیات امنا مسجد پیش می‌آید و اختلاف نظر‌هایی که بین بانی مسجد یا هماون رییس هیات امنا با جوانان مسجد به‌وجود می‌آید.

 

فکر می‌کنید دلیل اصلی موفقیت نمایشنامه شما در این جشنواره چیست؟

جواب‌دادن به این پرسش کمی سخت است چون بنده اعتقاد دارم افراد متخصص باید درباره نمایشی که نگارش و اجرا شد نظر بدهند و دلیل موفقیت یا عدم موفقیت آن را اعلام کنند. اما به نظر من دلیل اصلی این‌که این نمایشنامه به موفقیت رسید این بود که مشکلی را مطرح کرد که افراد به‌صورت کم و بیش با این موضوع درگیر هستند و این‌که نمی‌شود از اجرای خوب بازیگران این نمایش نیز به سادگی بگذریم. قطعا نمایشنامه‌ای زیبا نشان داده نمی‌شود مگر آن‌که زیبا اجرا شود.




نظرات کاربران